Annons

Inlägg taggat med Fredrik Backman

Café | Publicerad 24 maj 2011 20.00

Reklam- och snapspaus

Nya numret av Café landade idag i butik. Läs mer om det här. Som brukligt bidrar The Viktor Report med en sportkrönika, som synes ovan. Den här gången om fenomenet ”transferfönster” och hur man bör använda dem – vi ska inte tråka ut bloggens sportallergiska läsare med en utförligare förklaring.

Mer i takt med bloggens vanliga linje är kanske vårt bidrag till Fredrik Backmans skojiga sida med nykomponerade snapsvisor. Vårt förslag – den givna midsommarhiten ”Hej sossegubbar!” – reviderades lite i magasinet, men här är i alla fall TVR:s originaltext. Sjunges lämpligen i lösmustasch.

Hej sossegubbar slå i glasen
Och låt oss eniga vara
Låtom oss dricka oss i gasen
Och våra poster försvara!

Vi sparkar ut  /  Mona Sahlin
Och alla andra förnyarsvin

Hej sossegubbar slå i glasen
Vi ber dom flyga och fara!

* * *

Hej alla nya moderater
Ni får se upp i debatten
Vi ska ha råd med flera stater
För nu ska vi höja skatten

Vi tar revansch  /  i nästa val
Och återskapar vårt 70-tal

Hej sossegubbar slå i glasen
Nu ryker städhjälpsrabatten!

Köp tidningen, alltså.

Print Friendly and PDF
Annons
Beef | Publicerad 23 februari 2011 17.11

En man som heter Ove går till Konsumentverket

Ni som följer TVR:s trevliga bloggkollegor Fredrik Backman och Jonas Cramby känner mycket väl till karaktären ”Ove” - en vanlig svensk, medelålders man som nog vet att han vet bäst eftersom den omvärld som orättvist drabbat honom vet just ingenting.

”Ove” kan dyka upp i många skepnader och sammanhang, hos din lokala datorförsäljare likväl som på ditt lokala stekhus. Här förklarar Jonas Cramby exakt vilka egenskaper som kännetecknar honom.

Om ni fortfarande är lite osäkra på exakt hur ”Ove” fungerar så ska ni läsa den här artikeln hos Resumé. Precis som ett bombdåd kan bära al-Qaidas förtecken så bär den här aktionen alla de tecken som karakteriserar ett riktigt ”Ove-dåd”:

Illviljan mot något modernt, indragandet av en perifer myndighet, en skitsak i ett ämne av rätt-ska-vara-rätt-karaktär och så förstås den omisskännliga doften av begynnande rättshaverism.

Man kan inte låta bli att älska honom.

 

Print Friendly and PDF
Annons
Politik | Publicerad 29 oktober 2010 14.08

Fredagsnytt

Kommer ni ihåg opinionsmätningarna? En gång i tiden, för inte fullt så länge sen, kretsade hela vår tillvaro kring dem. Vi vaknade med en och gick och lade oss med en ny. Sen blev det till slut val, och vips var vi tvungna att fylla tillvaron med betydligt mer ospännande talmanstaktiserande, kyrkoprotester och Bodströmsemestrar.

Idag har i alla fall DN ruskat liv i liket och beställt en stor mätning från Synovate. Vi kan konstatera att folk inte tycks ha ångrat sig särskilt mycket.

Apropå Moderaterna: Via utmärkta Motionsfloden.se hittar vi vad som kan vara årets mest skruvade förslag till riksdagen. M-mannen Finn Bengtsson ”m.fl.” vill lagstifta bort Jantelagen.

Skulle detta mot all förmodan bli allvar kommer TVR att uppmana till Sergels torg-demonstration till Jantes försvar. Huvudtalare blir Fredrik Backman och temat den här lysande krönikan.

Print Friendly and PDF
Läsarservice | Publicerad 14 oktober 2010 13.20

Måsteläsning!

En del av er läser säkert min kollega Fredrik Backmans blogg här på Café. Ni andra borde börja. Särskilt idag, när han publicerat en lysande krönika (som han skrivit för skånska City) med rubriken ”Jantelagen får ta för mycket skit”. Kunde inte kommit på en bättre dag. Utdrag:

* * *

”/…/ Men nu är det förstås inte deras fel att det enda kontrakt de modellat för är ett där det står ‘ansökan om A-kassa’ i vänstra hörnet. Nejnej, det är Jantelagens fel. Precis som när en svensk artist grips för kokaininnehav på Grammisgalan. Eller när försäkringsbolagsstyrelser inte får klubba igenom varandras bonusar. Eller när politiker inte får missköta sitt jobb ifred. Eller när 22-åringar som inte skulle kunna hålla en ton om du så limmade fast den i nävarna på dem anmäler sig till en tv-sänd musiktävling och sedan lackar ur för att juryn helt objektivt konstaterar att det här låter ju som om någon gett en chimpans en låda metadon och en griffeltavla för att se vad som hände.

Då handlar det alltid om ‘den svenska avundsjukan’. Och så måste det förstås vara. Det kan ju inte bara handla om att du är en jävla åsna liksom. /…/”

* * *

Läs hela här. Visa den sen för alla i din omgivning som behöver den.

Print Friendly and PDF