Annons
Beef | Publicerad 23 februari 2011 17.11

En man som heter Ove går till Konsumentverket

Ni som följer TVR:s trevliga bloggkollegor Fredrik Backman och Jonas Cramby känner mycket väl till karaktären ”Ove” – en vanlig svensk, medelålders man som nog vet att han vet bäst eftersom den omvärld som orättvist drabbat honom vet just ingenting.

Annons

”Ove” kan dyka upp i många skepnader och sammanhang, hos din lokala datorförsäljare likväl som på ditt lokala stekhus. Här förklarar Jonas Cramby exakt vilka egenskaper som kännetecknar honom.

Om ni fortfarande är lite osäkra på exakt hur ”Ove” fungerar så ska ni läsa den här artikeln hos Resumé. Precis som ett bombdåd kan bära al-Qaidas förtecken så bär den här aktionen alla de tecken som karakteriserar ett riktigt ”Ove-dåd”:

Illviljan mot något modernt, indragandet av en perifer myndighet, en skitsak i ett ämne av rätt-ska-vara-rätt-karaktär och så förstås den omisskännliga doften av begynnande rättshaverism.

Man kan inte låta bli att älska honom.

 

Annons
8 Kommentarer
 1. Man får inte heller glömma det så typiska användandet av VERSALERNA!

  Cramby, 23 februari 2011 17.15
 2. Ahh, den sortens person kan alla lagar förutom de som börjar med grund-

  JGradus, 23 februari 2011 17.46
 3. Fantastiskt. Betyder detta att eftersom det finns ett klädmärke vid namn ”Lagom” så får svenska kändisar heller ALDRIG (med versaler, som sagt) använda det ordet? Vilken fin värld vi lever i

  Tove, 23 februari 2011 22.16
 4. Versaler för att få fram en övertydlig poäng i all ära, men inget stavas medelålders rättshaverist som Du, Ni och Er i kommunikationen med omvärlden.

  John, 24 februari 2011 10.05
 5. Satan. Galenskap är vad det är.

  fanny, 25 februari 2011 12.07

Kommentera inlägget

You must be logged in to post a comment.

Annons